Enigma Enigma

Roman Burko

2020-10-20 15:26:36 eye-2 3197   — comment 0

Санкції в дії: Мінфін РФ запропонував скоротити витрати російської армії та 100 000 військових

Міжнародні санкції проти РФ, які почали застосовуватися з 2014 року як частина міжнародної реакції на збройну агресію Росії проти України поступово змушують агресора зменшувати витрати в різних сферах, включаючи військову складову.

Міністерство фінансів Російської Федерації в середині жовтня 2020 направило до Ради безпеки проект реформи збройних сил РФ, заснований на значному скороченні бюджету. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Першим пунктом запропонованих змін вказують скорочення штатної чисельності військовослужбовців ЗС РФ на 10%, враховуючи указ президента РФ від 2018 року в якому чисельність військ встановлена в розмірі трохи більше 1 млн. осіб, мова йде про скорочення 100 тисяч військовослужбовців, або заміщення вакантних військових посад на цивільні.

Мінфін РФ також запропонував:

- збільшити терміни носіння одягу або замінити їх видачу грошовою компенсацією;забезпечувати харчуванням контрактників тільки в польових виходах і на бойовому чергуванні;

- прибрати щорічну індексацію військової пенсії на 2% понад рівень інфляції, збільшити до 25 років строк вислуги, необхідної для її отримання;

- збільшити термін служби, необхідний для отримання військової іпотеки. Офіцерам до 5 років після закінчення вищого навчального закладу, а не відразу після навчання, солдатам або сержантам-контрактникам – до 8 років служби, а не до трьох.прибрати зарахування навчання у військовому вузі із загального строку вислуги років. Зараз навчання входить в строк вислуги, який становить 20 років. Таким чином, період, потрібний офіцерам для пенсії, збільшується в цілому на 10 років.

Раніше в Мінфіні РФ для оптимізації витрат також запропонували об’єднати Міністерство внутрішніх справ (МВС) з Федеральною службою виконання покарань (ФСВП), судовими приставами і фельдегерською службою. Реформа, зокрема, передбачає передачу частини функцій поліції цивільним відомствам, а також скорочення чисельності співробітників органів внутрішніх справ на 10% та збільшення терміну вислуги поліцейських.

Агресія РФ проти України

 

Російська гібридна військова агресія, яка почалась у 2014 році з захоплення та окупації українського Криму, а потім продовжувалась на Донбасі триває і зараз. Тільки за даними, зібраними у OSINT-розслідуваннях волонтерів міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm, виявлено та ідентифіковано понад 2600 кадрових російських військовослужбовців з 101 формування ЗС РФ та інших силових структур Росії, які брали участь у агресії проти України. Серед осіб, які періодично на ротаційній основі були прикомандировані до терористичних збройних формувань на Донбасі, були також і співробітники відділів спеціального призначення Федеральної служби виконання покарань, військові злочини яких задокументовані.

Російська воєнна розвідка для реалізації бойових операцій за кордоном також активно використовувала прикриття “російських приватних військових компаній”, найвідомішою з яких є так звана “ПВК Вагнера“.

Крім бойових операцій в Україні, Сирії, Лівії та інших країнах російська воєнна розвідка активно використовувала диверсії також у кіберпросторі.  19 жовтня 2020 Департамент юстиції США висунув офіційні звинувачення 6 російським офіцерам ГУ ГШ ЗС Російської Федерації (колишнє ГРУ) за кібератаки проти США, України, Франції, Грузії, Південної Кореї, Великої Британії та інших країн.

Ще більше цікавих даних про викриття фактів агресії РФ та діяльність волонтерів-розвідників читайте на InformNapalm.org 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma