Enigma Enigma

Sergiy Tsyhipa

2020-01-13 09:01:36 eye-2 531   — comment 1

Спецназ таки повернувся домів!

Хоч я і дорослий, але в казочки вірю. От у грудні я написав листа до Святого Миколая та дещо його попросив без великої надії на здійснення.

 

Першим в моєму коротенькому списку запитів було бажання аби цей чарівний персонаж повернув додому з рашистсько-сепарських в'язниць наших побратимів - Сергія Глондара та Олександра Корінькова з 3-го полку спецназа ССпО й Сергія Іванчука та Івана Дєєва з "вісімки".

Про це навіть пост написав і додав, що не вірю в обмін «полоненими» в форматі «всіх на всіх» до 31 грудня. Ось в обмін «для галочки» чи для піару вірю, а в те, що вдасться повернути наших спец призначенців – ні. Адже сєпари твердою кремлівською рукою завжди викреслювали моїх побратимів з «обмінного» списку. Мали начебто право. Адже, наприклад, Іванчука та Дєєва звинувачували в підриві начальника «народної міліції ЛНР».

Зрозуміло, що диму без вогню не бува. Тому три роки хлопці з «вісімки» просиділи у в’язниці, а Коріньков та Глондар з «трійки» - й взагалі відсиділи 5 років. При цьому у Сергія Глондаря за цей час народилася донька, якій вже виповнилося 4 роки, а вона ще не бачила свого татка.

Один з нардепів мене заспокоював та переконував, що хлопці є в списку, але я до останнього не вірив.

І все ж таки, попри мій скептицизм, обмін таки відбувся! 29 грудня в числі інших до своїх родин повернулися чотири спецпризначенця з Сил спецоперацій.

Це я пишу до того, що після обміну багато хто став розганяти «зраду», мовляв, наша сторона лоханулася та відпустила і «беркутівців», і вбивць, і насильників, і взагалі типу обмін не рівноцінний. І от тут я з ними геть не згодний. За цей обмін я аплодую чинній владі. Дякую за повернення наших військових до своїх домівок.

І ще один маленький нюанс. Іванчука та Дєєва сєпари взяли на окупованій території. Вони виконували завдання. Але їх взяли. Можливо, стався витік інформації з нашої сторони. Можливо після їх повернення вдасться вирахувати «крота» (якщо він є). Тому, коли хтось критикує цей обмін, не забувайте про вартість кожного життя наших побратимів на цих важелях обміну. Спробуйте поставити себе на місце родичів, які 5 років плекали примарну надію на повернення чоловіків/синів/татусів додому з полону – і тоді весь ваш скепсис вилетить в трубу.

Спасибі, хлопці, за те що ви живі! Спасибі всім, хто вас витяг з еЛДеНеерії, в тому числі й президенту Зеленському та заступнику секретаря РНБО Кривоносу.  

Героям слава!

Отже, повертаючись до самого початку – Святий Миколай таки існує?))

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma