Enigma Enigma

Юрко Антоняк

2020-01-14 10:09:18 eye-2 437   — comment 0

У Львові відбулася акція солідарності із затриманими білоруськими патріотами

13 січня у Львові біля будівлі Львівської обласної ради, що на вулиці Винниченка, 18, зібралися небайдужі українські та білоруські патріоти. Учасники акції висловили солідарність із затриманими в Білорусі активістами , які виступають проти так званої "інтеграції" їхньої країни з Російською Федерацією, за що їх масово затримують та судять.

Учасники акції у своїх виступах звертали увагу на масових репресіях щодо білорусів у їхній країні, які виступають проти російської анексії Білорусі.

У заходах, зокрема, взяв участь один із лідерів булоруської опозиції, засновник Руху Салідарнасьці "Разам", політв’язень В’ячеслав Сівчик.

"Нам сьогодні дуже важлива підтримка, бо ситуація дуже трагічна. Якщо ми не втримаємо ситуацію, це буде катастрофа не лише для Білорусі. Львів чудово розуміє, що це за загроза - путінська Росія, який може призвести до страшенних наслідків. Те, що відбувається з "дорожніми картами" - це план Путіна, ми досі не знаємо, про що у них йдеться, а білоруське питання зараз ніхто на серйозному рівні не розглядає. Тому ми звертаємось у Львівську облраду, щоб цей процес розпочати, а білоруське питання - обговорили, проаналізували, Львівська облрада висловилась щодо інтеграції, оскільки ми сусіди і те, що відбувається у Білорусі обов'язково відобразиться і на Україні", - заявив В'ячеслав Сівчик.

Учасники акції звернулися до Львівської облради з проханням внести на порядок денний найближчої сесії питання про солідарність із затриманими білоруськими патріотами та підтримку їх у боротьбі за незалежність Білорусі. Звернення підписали представники громадських, та політичних патріотичних сил Львівщини.

і

Фото, відео від Михайла Галущака та 032.ua.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma